Menü

A Rooms születése

Amikor ott álltunk 30 perccel a nyitás előtt, és végre a helyére került minden apró részlet, két másodpercig mereven bámultam, majd elsírtam magam. Nem vagyok ennyire pityergős azért (bár az esküvő fotózás érzékenyebbé tett), egyszerűen kigördült minden.  A sok feszültség, izgalom, várakozás, a “megint egy váratlan probléma” körforgása, a megállás nélküli hajtás… és az öröm. Az öröm, hogy sikerült! Akkor láthattuk mi is először egyben az egészet sok-sok tervezgetés és 3 hónap kemény munka után.

Megfogadtuk egymás között, hogy nem fedjük fel, mi mindennel kellett megküzdenünk az átalakítás során, így ehhez most tartom is magam. Arra viszont bizonyára nagyon kíváncsiak vagytok, honnan is indultunk, amíg ide eljutottunk.

A vágy, hogy legyen egy kis saját fotószugunk régóta érlelődik bennünk. Egyszerűen meguntuk a kompromisszumokat, a beltéri helyszínek nehézkes keresgélését. A vintage enteriőrös fotózásaink mindig ki voltak téve az időjárás kegyességének, nem lehetett őket rossz időben hová vinni , és gyorsan meguntuk a bevált fotózás helyszíneket is. Egyszerűen kellett egy hely, és ezt napról napra erősebben éreztük, de nem tudtuk hol, hogyan valósítható meg. Két dologban voltunk egészen biztosak: magában fogja hordozni az enteriőrös fotózások hangulatát (teljesen bútorozott lesz, sok-sok virággal) és, hogy időről-időre változik, átalakul majd. A tervet elővettük, letettük. Megint és megint. Aztán tavaly év végén úgy éreztük, kinőttük az otthonunkat. (Szorítottak a fotós holmik…) Elkezdtünk nagyobb házakat nézegetni, ahol esetleg egy stúdiótér is elférhetne. Aztán telkeket, ahová először legalább egy kisebb fotózás helyszínt felépíthetnénk. Aztán önálló lakásokat a belvárosban, hogy legalább a fotós felszerelés költözhessen a kiegészítőkkel együtt. Az álomtelket megtaláltuk (reméljük pár évet hajlandó várni is ránk még…), de hamar be kellett látnunk, sokkal több az, amire vágyunk, mint amit ezen az úton meg tudnánk valósítani. Feladtuk. Persze csak egy kis időre, mert azért csak nem hagyott minket nyugodni a dolog. S ekkor már azt is tudtuk, hogy az eredetileg tervezett 50 m² nem lesz elég nekünk.

Elkezdtünk bérelhető ingatlanok után kutakodni. Rögtön rájöttünk, ez sem lesz egyszerűbb. Arra is, hogy raktárakat és ipari épületeket kell keresnünk. Miért? Prózai az ok: azt tudjuk megfizetni. Aztán már el is felejtettük az okot, mert egyszerűen beleszerettünk a gondolatba, hogy egy nagyon férfias, ütött-kopott közegbe ültethetünk bele valami igazán finomat, nőieset. Egy kis elvarázsolt világot láttunk magunk előtt egy csarnok közepén.

studio-2

Aztán egyszercsak elénk jött a csarnok! Az, amibe bele tudtuk helyezni mindazt, ami a képzeletünkben élt. Nem néztük, hogy mi van még hozzá, pontosan milyen állapotú is az épület, arra sem emlékeztem hazafelé már, pontosan hány szobás az ingatlan. A csarnok kellett. Az a csarnok.

korabban

Jó, tudom, ijesztő, de már akkor láttuk, amit ma már ti is láthattok.

110 m²-nyi “szerelemhez” járt még 150 m². No, hát ekkorát azért nem akartunk… de 2 hónap sakkozgatás után csak sikerült megkötni a szerződést. Akkor, amikor már ismét csaknem újra feladtuk.

A Rooms ekkor született meg, jóllehet, hogy egyáltalán nem hasonlított mai önmagához. Darabjaiban viszont már ott volt a nappalinkban, a hálószobánkban, sőt  a konyhánkban is hónapok óta. Mire beköltözhettünk úgy igazán, el sem fértünk már a lakásunkban.

Innen folytatom legközelebb. Elmesélem nektek, hogyan lett a csarnokból sahbby chic hálószoba.

Árak

Csarnok

110 négyzetméteres, 6 méter belmagasságú tér számtalan inspiráló részlettel.

 

Méretéből adódóan nagyobb családok, forgatások számára is tökéletes.

 

Észak-keleti tájolású, a nap a reggeli órákba süt be, azt követően egész nap egyenletes, szórt fényben tudsz fotózni.

 

Este fémhalogén reflektorok, 4200 Kelvines izzók, valamint folyamatos fényű lámpák segítik a fotózást.

 

Magán jellegű fotózás

8000 Ft/óra hétköznap

9000 Ft/óra hétvégén

 

Üzleti fotózás

10 000 Ft/óra hétköznap

11 000 Ft/óra hétvégén

 

 

Átjárás a bérleti időn belül a Paris térbe:

 

4500 Ft/óra/hétköznap magán céllal

5500 Ft/óra/hétvégén magán céllal

6500 Ft/óra/hétköznap üzleti céllal

7500 Ft/óra/hétvégén üzleti céllal

 

 

A bérleti díj alanyi adómentes. A minimum bérlési idő 1 óra.

 

Az árak max. 6 fő részvételére vonatkoznak (további résztvevők: 1000 Ft/fő, a pandémia és a kényelmetek érdekében a maximum létszám korlátozott, kérünk benneteket, hogy ezt tartsátok ti is tiszteletben és érdeklődjetek az adott időpont kapcsán erről, köszönjük!) Egy szobatiszta kisállat díjmentesen hozható a fotózásra, további kisállatok: 1000 Ft, max. 3 nagyobb testű és 4 kistestű kedvencet tudunk fogadni.

 

 

Paris

Két egymás melletti, de különálló tér. Együtt és külön-külön is bérelheted.

 

23 négyzetméteres. Kisebb család, gyermek, kismama, glamour, pár fotózásra tökéletes helyszíne.

 

A reggeli és délelőtti órákban a legvilágosabb.

 

Magán jellegű fotózás

5000 Ft/óra/tér hétköznap

6000 Ft/óra/tér hétvégén

 

Üzleti fotózás

7000 Ft/óra hétköznap

8000 Ft/óra hétvégén

 

 

Átjárás a bérleti időn belül a Csarnokba

 

7500 Ft/óra/hétköznap magán céllal

8500 Ft/óra/hétvégén magán céllal

9500 Ft/óra/hétköznap üzleti céllal

10 500 Ft/óra/hétvégén üzleti céllal

 

 

A bérleti díj alanyi adómentes. A minimum bérlési idő 1 óra.

 

Az árak max. 6 fő részvételére vonatkoznak (további résztvevők: 1000 Ft/fő, a pandémia és a kényelmetek érdekében a maximum létszám korlátozott, kérünk benneteket, hogy ezt tartsátok ti is tiszteletben és érdeklődjetek az adott időpont kapcsán erről, köszönjük!) Egy szobatiszta kisállat díjmentesen hozható a fotózásra, további kisállatok: 1000 Ft, max. 1 nagytestű vagy 2 kis/közepes termetű kedvencet tudunk ezekben a terekben fogadni.

 

 

A teljes stúdió

A teljes stúdió bérlésekor tiétek minden tér.

A bérlési időn belül tetszőlegesen jöhettek-mehettek a terek között és természetesen kizárólag ti vagytok a stúdióban ilyenkor.

 

A stúdió észak-keleti tájolású, reggel süt be a nap, ezt követően egyenletes, szórt fényben tudtok dolgozni. A délelőtti órák a legvilágosabbak általában.

 

 

Magán jellegű fotózás

14 000 Ft/óra hétköznap

16 000 Ft/óra hétvégén

 

 

Üzleti fotózás

20 000 Ft/óra hétköznap

22 000 Ft/óra hétvégén

 

 

A bérleti díj alanyi adómentes. A minimum bérlési idő 1 óra.

 

Az árak max. 6 fő részvételére vonatkoznak (további résztvevők: 1000 Ft/fő, a pandémia és a kényelmetek érdekében a maximum létszám korlátozott, kérünk benneteket, hogy ezt tartsátok ti is tiszteletben és érdeklődjetek az adott időpont kapcsán erről, köszönjük!)

 

Egy szobatiszta kisállat díjmentesen hozható a fotózásra, további kisállatok: 1000 Ft, max. 3 nagyobb testű és 4 kistestű kedvencet tudunk fogadni.

 

 

Lépj kapcsolatba velünk

 

A stúdió használatával és a foglalás részleteivel kapcsolatban a "minden a bérlésről" menüpontban tájékozódhatsz.

Kérdéseiddel, kéréseiddel kapcsolatban keress minket bátran az alábbi elérhetőségeinken:

 

+36 20 416 9404 (9:00-18:00 között)

 

berles@rooms-studio.hu

 

(A fotóstúdió címe: 1211 Budapest, Varrógépgyár u. 5.)

 

Időpontot foglalni itt tudsz:

 

Forgatásokra, egyéb eseményekre vonatkozó árakról, valamint a szabad időpontokról is tudsz tájékoztatást kérni.

A fixált időpontot és teret 20 % előleg elutalásával tudod majd biztosítani, ehhez minden részletet elküldünk neked e-mailben.

 

Küld

Köszönjük az érdeklődést. Üzenetedre hamarosan válaszolunk.Sajnos nem sikerült elküldeni az üzeneted. Kérünk, hogy próbáld meg újra vagy hívj minket : +36203907587