Menü

A Csarnok berendezési titkai

Ott hagytuk abba, hogy megtaláltuk A CSARNOKOT. Beleszerettünk, mert beleláttuk mindazt, amit ma ti is láttok, ha hozzánk érkeztek. Egy világos, tágas, nagy belmagasságú fotózási helyszínt, aminek kihasználását csak a fantáziánk korlátozhatja.

Az első enteriőr kapcsán (mert ugye ez lesz az a “szoba”, ami időről-időre teljesen átalakul) egy dolog sosem változott, miszerint egy romantikus hálószobát szeretnénk megteremteni. Baldachinnal (amihez kapóra jöttek a tartó pillérek), csillárokkal, sok virággal, fodros párnákkal.

shabby-halo

Még meg sem kötöttük a szerződést, amikor rábukkantunk egy lenyűgöző bölcsőágyra. Tudtuk, hogy ezt nem szabad ott hagynunk, akármennyibe is kerül, mert ti is imádni fogjátok. Nagyon gyorsan össze is állt a fejünkben, milyen is lesz majd vele a tér, azonban a kiegészítő bútorok hozzá sehogysem akartak az utunkba kerülni. Találtunk amolyan “jó lehet” kiegészítőket, de nem volt az igazi. Persze nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy nem lesz harmonikus minden, így aztán kutattam-kerestem mindenütt tovább. Éppen valami egészen más után nézelődtem, amikor egyszercsak megláttam egy komplett, neobarokk hálószoba garnitúrát a neten, ráadásul lefestve! Egyetlen perc alatt döntöttünk. Ez lesz az alapja az első enteriőrnek a Rooms-ban. Ezek is voltak az első bútorok, amik átlépték velünk a küszöböt (persze még jóval azelőtt, hogy le került volna a parketta, le lettek volna festve a falak). A szépséges bölcsőágy pedig vár a raktárban a nagy fellépésére.

haloszoba

Most jött csak a neheze az álom megvalósításának. Egy egybefüggő, 110 m²-es területet ugyanis nem annyira egyszerű  burkolni, mint mi azt hittük. Talán az egyik legnehezebb feladatot ezért a megfelelő burkolat megtalálása jelentette.

Mi az akadály ilyenkor?

  • Mindenekelőtt a legtöbb burkolat alá egyenes (legalább majdnem tökéletesen egyenes) ajzat szükséges. Nem mállhat, repedezhet, nem lehetnek benne medencék.
  • Ekkora teret dilatálni kell, vagyis leegyszerűsítve nem túl esztétikus elválasztásokkal lehet csak burkolni.

Gondolnunk kellett persze a kopásállóságra, a könnyű takaríthatóságra, és arra is, hogy mi van, ha ráborítunk véletlenül egy váza vizet.

Óh, és passzoljon mindenféle enteriőrhöz, legyen világos, hogy még több fényerőt nyerhessünk ezzel. Mindenekelőtt pedig szerettük volna, ha tetszik nektek is.

Mik jöhettek szóba burkolatként?

A laminált parkettát  a fentiek miatt nagyon gyorsan ki kellett zárnunk.

Először kézenfekvőnek tűnt a műgyanta. Elvégre ipari térről van szó, vízálló, bírja a strapát, és talán könnyebben kiküszöbölhetőek a hepe-hupák. Elhűltünk már az árajánlatoknál, de találtunk egy céget, aki vállalható költségvetéssel megvalósította volna. Itt jött csak a feketeleves! Kiderült, hogy a műgyanta elszíneződik, különösen a fehér. Ráteszek egy bútor 2 hónapra, és amikor áttolom máshová, nagy valószínűséggel csodálatosan más árnyalatban pompázik majd az egykori helye, mint  a tér többi része.  Gondolhatjátok, milyen gyorsan vetettük el az ötletet.

Szóba került a hajópadló is. Mi imádjuk, hiszen természetes, bármilyenre festhető, és le lehetett volna rakni ekkora területre is. Összességében viszont nagyon drága lett volna, és sajnos nem igazán vízálló.

Lehetett volna PVC, egészen elfogadható minőségben és mintákkal kapható már, azonban mégsem találtuk elég szépnek, igényesnek, ráadásul a magassarkú cipők nyomot hagyhatnak volna azokon, amik nekünk tetszettek.

rusztikus-parketta

Mi lett végül?

Az utolsókat rúgtuk kétségbeesésünkben, hogy is lesz ebből bármi is, amikor az egyik áruházban előállt egy viszonylag új (itthon legalábbis, külföldön már nagyon népszerű) termékkel az eladó. Először furcsán néztünk, amikor a kezünkbe adta a parketta alakú, de hajlékony, vinyl lapot, de amikor elmondta, hogy is működik, mennyi előnye van, egészen lelkesek lettünk. A felülete rusztikus, megtévesztésig hasonlít az élő fára, teljesen vízálló, öntapadós, jól bírja a megpróbáltatásokat, nem színeződik (utólag azt is tudjuk, hogy semmilyen kosz nem látszik rajta), könnyű lerakni, ráadásul sérülés esetén egyesével is cserélhető, elfogadható az ára, óh, és a legfontosabb, nem kell választókat beépíteni ekkora területnél sem. Már csak az volt a kérdés, kapható-e világos színben. Itt kezdődött a dilemma. Elénk tettek egy 20×10 cm-es lapot. No, ilyen a legvilágosabb. Sehol, de sehol nem volt ennél nagyobb minta, és persze csak a külföldi gyárból lehetett rendelni, hazai készlet sehol. Mit is tehettünk? Kockáztattunk, és izgultunk, hogy vajon nagyobb felületen is olyan szép lesz-e, mint  a pinduri szemléltetőn. Azt hiszem, a sok levél és érdeklődés tőletek, hogy hol vettük, mit kell róla tudni, megnyugtathat minket, hogy jól választottunk. Ennél nagyszerűbb visszaigazolást nem is kívánhattunk volna, és bizony a gyakorlatban is megfelel minden elvárásunknak. Imádjuk! csak ajánlani tudjuk minden reklámszándék nélkül.

Azt a részét most szerintem ugorjuk, hogy hány zsák ajzatbeton ment bele a térbe a középen található medence miatt, és hogy egyáltalán kétséges volt, hogy betonozással megoldható-e a dolog…

Lényeg, hogy lekerült! Sokatok lelkesen fedezi fel azt is, hogy nem hagyományos szegély került a parkettához, hanem kötél.

shabby-parketta

A szegély

Néha a probléma szüli a legjobb dolgokat. Ipari épület lévén nincs egyetlen egyenes falunk sem. Hogy is lehetett volna erre hagyományos szegélyt tenni?! Sehogy. Aztán egy általam kedvelt lakberendezési, ötletelős blogon megláttam ezt a megoldást. Sajnos nem a saját fejemből pattant ki, de nem volt kérdés, hogy ez az! Költséghatékonyabb is egyébként a megszokott megoldásnál (mi találtunk egy jó kötélgyártó céget, ilyen helyeket érdemes kutatni). Ami kicsit kérdéses, az a ragasztás módja, mi purhabbal rögzítettük, de ez nem az igazi megoldás, bár működik.

A bútorok és az apróságok

Térjünk kicsit vissza a nőiesebb területhez. Adott volt hát a shabby chic hangulatot megalapozó garnitúra. Gyorsan rábukkantam az ágyneműre, a párnákra is. Hogyha ilyesmikre vágytok, keresgéljetek bátran a hazai kézművesek termékei között, gyönyörű dolgokra lelhettek (a facebook oldalunkon meg szoktam jelölni őket). Mivel ezt is folyton kérdezitek, elárulom, hogy szinte az összes csillárunkat az ebay-en vettük. Nem ez volt a kihívás, hanem felvarázsolni őket!

shabby-chic

A szürke komód a csarnok bejáratánál volt az első bútor, amit megmutattam nektek, és amit mi újítottunk fel a Rooms-ba. Egy nagyon rossz állapotú darabról volt szó, ami azonban gyönyörű formájú. Erről majd írok még, ha szeretnétek. A legutolsó darab, ami bekerült, szinte az utolsó pillanatban, az étkező volt. Egyszerűen szembesülnünk kellett vele, hogy óriási ez a tér, maradt egy üres, kihasználatlan területünk. Szerencsém volt, ez is elém jött az interneten, és éppen olyan gyorsan vettük meg, mint a többi bútort ebben a térben. Bizony, az ilyen darabok beszerzése türelem és szerencse kérdése. nem lehet sajnos besétálni egy áruházba és megvenni, de éppen ettől válik izgalmassá, egyedivé, ettől érzem mindig azt, hogy lelke van a vintage bútoroknak.

vintage-fotostudio

A virágfüzér

Amikor behunytam a szemem, rengeteg virágot láttam a csarnokba, egy egész falnyit! Persze nem lehetett élő virágból megvalósítani, hiszen az néhány napig pompázhatott volna csak. Így kellett megbarátkoznom a selyemvirágok gondolatával. S bizony állíthatom, nem is rossz dolog ez! Eredetileg szó szerint virágfalat terveztünk, aztán két szembesültünk azzal, hogy OK, de hogy marad úgy fent, hogy az esztétikus is legyen. A megoldás nem volt 100%-ig biztos, és bizony óriási  a fal is. Így jött aztán a füzér ötlete. Millió hálám a Laura Virág ügyes lányainak, akik időt és energiát nem kímélve sok-sok órán keresztül fűzögettek, kötögettek, különösen Timinek köszönöm a kitartást! Három, nagy zsák virág van most benne. Mi sem gondoltuk, hogy csak fél falnyira elég ez persze… de azt hiszem, így is szép, aztán lesz ebből még nagyobb virágeső, ígérem. Kérdeztétek már, hogy hű, otthonra is meg tudnátok-e csinálni. Igen, csak türelem kell hozzá, nem nagyon bonyolult, viszont meglehetősen költséges, hogyha valóban szép, élethű és nem gagyi virágokból készíted.

viragfuzer

A radiátorok eltakarása

Ez volt a legelső, amin nagyon el kellett gondolkodnunk. Éktelenkedő fűtőtesteknek ugyanis semmi helye egy fotóstúdióban. A legegyszerűbb az volt, ha zsalugáterek töltik be ezt a szerepet, csak kitartóan rájuk kellett találni, és még kitartóbban lefesteni őket!

zsalugater

Húú, jó sokat írtam, és még mindig mesélhetnék, de remélem, így is tudtatok meríteni belőle.

Nagyon egyszerűen összefoglalva: hogyan csináljunk shabby chic hálószobát?

  • Válasszunk világos színeket (fehéret, szürkét).
  • Tehetünk bele egy kis romantikus rózsaszínt vagy babakéket, mentát, vagy ami csak tetszik.
  • Bánjunk bátran a koptatással.
  • Csempésszünk bele fodros, virágos, csipkés, nőies textíliákat.
  • Figyeljünk az apró részletekre is.
  • Fokozzuk a hangulatot például baldachinnal.
  • Kutassuk az egyedi darabokat (a shabby chic stílushoz jó alapot szolgáltathatnak például a neobarokk bútorok világosra festve, amikből itthon is jó a választék).

Íme a mi shabby chic fotóstúdió szobánk:

vintage-fotostudio-146

Árak

Csarnok

110 négyzetméteres, 6 méter belmagasságú tér számtalan inspiráló részlettel.

 

Méretéből adódóan nagyobb családok, forgatások számára is tökéletes.

 

Észak-keleti tájolású, a nap a reggeli órákba süt be, azt követően egész nap egyenletes, szórt fényben tudsz fotózni.

 

Este fémhalogén reflektorok, 4200 Kelvines izzók, valamint folyamatos fényű lámpák segítik a fotózást.

 

Magán jellegű fotózás

8000 Ft/óra hétköznap

9000 Ft/óra hétvégén

 

Üzleti fotózás

10 000 Ft/óra hétköznap

11 000 Ft/óra hétvégén

 

 

Átjárás a bérleti időn belül a Paris térbe:

 

4500 Ft/óra/hétköznap magán céllal

5500 Ft/óra/hétvégén magán céllal

6500 Ft/óra/hétköznap üzleti céllal

7500 Ft/óra/hétvégén üzleti céllal

 

 

A bérleti díj alanyi adómentes. A minimum bérlési idő 1 óra.

 

Az árak max. 6 fő részvételére vonatkoznak (további résztvevők: 1000 Ft/fő, a pandémia és a kényelmetek érdekében a maximum létszám korlátozott, kérünk benneteket, hogy ezt tartsátok ti is tiszteletben és érdeklődjetek az adott időpont kapcsán erről, köszönjük!) Egy szobatiszta kisállat díjmentesen hozható a fotózásra, további kisállatok: 1000 Ft, max. 3 nagyobb testű és 4 kistestű kedvencet tudunk fogadni.

 

 

Paris

Két egymás melletti, de különálló tér. Együtt és külön-külön is bérelheted.

 

23 négyzetméteres. Kisebb család, gyermek, kismama, glamour, pár fotózásra tökéletes helyszíne.

 

A reggeli és délelőtti órákban a legvilágosabb.

 

Magán jellegű fotózás

5000 Ft/óra/tér hétköznap

6000 Ft/óra/tér hétvégén

 

Üzleti fotózás

7000 Ft/óra hétköznap

8000 Ft/óra hétvégén

 

 

Átjárás a bérleti időn belül a Csarnokba

 

7500 Ft/óra/hétköznap magán céllal

8500 Ft/óra/hétvégén magán céllal

9500 Ft/óra/hétköznap üzleti céllal

10 500 Ft/óra/hétvégén üzleti céllal

 

 

A bérleti díj alanyi adómentes. A minimum bérlési idő 1 óra.

 

Az árak max. 6 fő részvételére vonatkoznak (további résztvevők: 1000 Ft/fő, a pandémia és a kényelmetek érdekében a maximum létszám korlátozott, kérünk benneteket, hogy ezt tartsátok ti is tiszteletben és érdeklődjetek az adott időpont kapcsán erről, köszönjük!) Egy szobatiszta kisállat díjmentesen hozható a fotózásra, további kisállatok: 1000 Ft, max. 1 nagytestű vagy 2 kis/közepes termetű kedvencet tudunk ezekben a terekben fogadni.

 

 

A teljes stúdió

A teljes stúdió bérlésekor tiétek minden tér.

A bérlési időn belül tetszőlegesen jöhettek-mehettek a terek között és természetesen kizárólag ti vagytok a stúdióban ilyenkor.

 

A stúdió észak-keleti tájolású, reggel süt be a nap, ezt követően egyenletes, szórt fényben tudtok dolgozni. A délelőtti órák a legvilágosabbak általában.

 

 

Magán jellegű fotózás

14 000 Ft/óra hétköznap

16 000 Ft/óra hétvégén

 

 

Üzleti fotózás

20 000 Ft/óra hétköznap

22 000 Ft/óra hétvégén

 

 

A bérleti díj alanyi adómentes. A minimum bérlési idő 1 óra.

 

Az árak max. 6 fő részvételére vonatkoznak (további résztvevők: 1000 Ft/fő, a pandémia és a kényelmetek érdekében a maximum létszám korlátozott, kérünk benneteket, hogy ezt tartsátok ti is tiszteletben és érdeklődjetek az adott időpont kapcsán erről, köszönjük!)

 

Egy szobatiszta kisállat díjmentesen hozható a fotózásra, további kisállatok: 1000 Ft, max. 3 nagyobb testű és 4 kistestű kedvencet tudunk fogadni.

 

 

Lépj kapcsolatba velünk

 

A stúdió használatával és a foglalás részleteivel kapcsolatban a "minden a bérlésről" menüpontban tájékozódhatsz.

Kérdéseiddel, kéréseiddel kapcsolatban keress minket bátran az alábbi elérhetőségeinken:

 

+36 20 416 9404 (9:00-18:00 között)

 

berles@rooms-studio.hu

 

(A fotóstúdió címe: 1211 Budapest, Varrógépgyár u. 5.)

 

Időpontot foglalni itt tudsz:

 

Forgatásokra, egyéb eseményekre vonatkozó árakról, valamint a szabad időpontokról is tudsz tájékoztatást kérni.

A fixált időpontot és teret 20 % előleg elutalásával tudod majd biztosítani, ehhez minden részletet elküldünk neked e-mailben.

 

Küld

Köszönjük az érdeklődést. Üzenetedre hamarosan válaszolunk.Sajnos nem sikerült elküldeni az üzeneted. Kérünk, hogy próbáld meg újra vagy hívj minket : +36203907587