Menü

Téli mesét álmodtunk

Még meg sem volt a fotóstúdió épülete, még a terv is csak egy kósza gondolat volt, amikor megláttam egy képet az Interneten egy meseszép shabby télikertről. Egy katalógusban találtam, a képet sem tudtam kimenteni, így azóta a telefonomban őriztem, amivel gyorsan lekattintottam a képernyőt. Tudtam, hogy egyszer megvalósítjuk, bármilyen fotózás kapcsán is, de lesz ilyenünk! Időnként rá-rápillantottam, ábrándoztam.

studiotel-1

Aztán megszületett a Rooms, és én már akkor láttam magam előtt, hogy a mi fotózási helyszínünk téli és karácsonyi dekorációjának fő eleme a télikert lesz. Még Zoli is megmosolygott, amikor akárcsak egy kisgyerek fel-felcsillant a szemem már a nyári építkezés-szépítkezés közben, hogy húú, de jó lesz a tél!

teli-fotozasi-helyszin

Persze, nem könnyű fába vágtam a fejszémet, de szeretem a kihívásokat! Jól látszott, hogy régi ablakokból és ajtókból lesz majd felépíthető és igazán stílushű. No, de hogy építjük össze és rögzítjük ezeket úgy, hogy az aztán stabil is legyen?! Kézenfekvő volt a megoldás, nem meséltem még erről, de a sors úgy alakította a dolgokat, hogy egy olyan bútorkészítő a szomszédunk, akik bizony hasonló stílusú dolgokat gyártanak, mint a mi berendezéseink. Mindig megcsodáljuk a készülő, gyönyörű bútoraikat, ők gyártották a kandallópárkányunkat is többek között, és sok apróságban folyamatosan a segítségünkre vannak. Szóval jöttek, sőt gyűjtöttek nekünk még “alkatrészeket” is (a legjobb ablak építőelemeinket ők hozták). Be kell valljam, nagyon izgultam, mert nem tudtam mi is lesz ebből, és ezen sokminden múlt, hiszen mindannyian csak azt a pici, mobilos fotót láttuk, meg a sok mindenféle ablakot, amit összeszedtünk. Sok sakkozás, egy nap munka kellett, de amikor kész lett, elámultam! Pontosan azt valósították meg, amit megálmodtam, és még csak ott sem kellett állnom mellettük, hogy ezt ide, ezt oda, csak néha válaszolnom egy-két eldöntendő kérdésre. Nagyon hálás vagyok nekik a kitartó és tökéletes munkáért! Nagyon sajnálom, hogy a sok munkájuk mellett az asztalunk már nem fért bele az idejükbe, no de majd tavasszal!

studiotel-4

Még egy félelmetes része volt a téli enteriőrnek: a hópihék. Ráadásul ettől annyira tartottam, hogy az utolsó pillanatra hagytam. Bevallom – bár nem szabadna -, hogy sokkal-sokkal többet szerettem volna lelógatni. Hamar be kellett azonban két dolgot látnom: nem lehetnek földig lógó hópihék mindenütt ott, ahol kisgyerekek fotózkodnak, és azt is, hogy több idő és ember kellene ehhez. Hálásan köszönöm egyébként Kitti segítségét, aki kislányával, Bellával önkéntesen együtt fűzött velem! Szóval több hópihe akkor lesz, ha jöttök és fűztök még. 🙂 Csak viccelek persze,azt hiszem, hogy az illúzió megteremtéséhez talán elég lesz ennyi is.

karacsonyi-fotozas-helyszin

A télikerten kívül egy dolog volt még mindvégig biztos: semmi csillogós, nagyon karácsonyit nem szeretnék, és boldog vagyok, hogy mindannyian egyetértettek velem ebben, akikkel beszéltünk róla. Fontosnak tartom ugyanis, hogy megőrizzünk egyfajta semlegességet, hiszen nem mindenki szeretne kifejezetten karácsonyi fotókat, ráadásul ehhez a stílushoz sokkal jobban illenek a finom, természetes dekorelemek. Azért újdonságot szerettem volna belecsempészni a hangulatba is, ezért meg-megjelenik a rusztikus stílus is, ami melegséget áraszt, ez pedig fontos az ünnepek kapcsán. Megszívleltem a nyílt napon írt javaslataitokat is, ezért most kerültek bele gyerekeknek való ülőkék és néhány kiegészítő is, ráadásul készítettünk egy kifejezetten családfotózásra szánt pihe-puha fetrengős sarkot is.

teli-fotostudio

Mindig kérdezitek, hogy mi honnan van, nyilván annyiféle helyről, hogy képtelenség ezt felsorolni továbbra is, és vannak olyan nagykereskedelmi forrásaink, amikhez nem juthat hozzá mindenki, ráadásul sok, apró elemet mi magunk készítettünk, újítottunk fel a kedvünk szerint.Ilyenek például a fa gyertyatartóink többsége és a képkereteink. Micsoda ajándék volt ez is nekem! Képzeljétek, egy workshop-on találkoztam Anitával, ismerkedtünk, beszélgettünk, és elpanaszkodtam, hogy seholsem találok megfizethető képkeretet és gyertyatartót, amit kedvem szerint alakíthatok. Mire ő, hát ő nagyon szívesen vesz nekem a náluk lévő bolhapiacon, ott szokott látni ilyesmiket, aztán majd elpostázza (elég messze lakunk egymástól). Így is lett! Isteni “alapanyagokat” szedett össze, elképesztő volt számomra az ő lelkesedése, segítőkészsége, annyira jó érzés, hogy vannak emberek, akik teljesen önzetlenül hajlandóak másoknak segíteni!

Akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre (kezdek egy kicsit Oscar-gálás lenni… nézzétek el nekem) és nagyon jó szívvel ajánlom őket nektek, a következők:

Laura Virág * Sweet by Vintage Garden * Sweeter Home * Csipkelengye (Juditnak külön hálám, amiért megvalósította az ágynemű elképzelésemet, külön csak nekünk!) * Balogh gyerekek Rosie Decor  * Bluer Design * Kisasszony dekor

No és persze Ibolya néni, aki időt nem sajnálva meghorgolta a csipke díszeinket!

A Paris, ahogy ígértük, nem alakult át teljesen, kapott viszont téli kiegészítőket, hogy itt is érezzétek a hangulatot.

paris

5 nap építkezés, sok-sok óra kellett hozzá, de itt van, kész van! Élvezzétek és szeressétek legalább annyira, amennyi lelkesedéssel készült!

studiotel-51

Az elsők, akik fotóztak benne, egy gyerekkori álmomat valósították meg, de erről majd később. 😉

Még sok-sok képet tettem bele a Csarnok galériájába és találtok újakat a Paris szobáéban is. Nézzétek meg, hogy miként valósult meg a mi téli mesénk!

A Csarnok

Paris szoba

Árak

Csarnok

110 négyzetméteres, 6 méter belmagasságú tér számtalan inspiráló részlettel.

 

Méretéből adódóan nagyobb családok, forgatások számára is tökéletes.

 

Észak-keleti tájolású, a nap a reggeli órákba süt be, azt követően egész nap egyenletes, szórt fényben tudsz fotózni.

 

Este fémhalogén reflektorok, 4200 Kelvines izzók, valamint folyamatos fényű lámpák segítik a fotózást.

 

Magán jellegű fotózás

8000 Ft/óra hétköznap

9000 Ft/óra hétvégén

 

Üzleti fotózás

10 000 Ft/óra hétköznap

11 000 Ft/óra hétvégén

 

 

Átjárás a bérleti időn belül a Paris térbe:

 

4500 Ft/óra/hétköznap magán céllal

5500 Ft/óra/hétvégén magán céllal

6500 Ft/óra/hétköznap üzleti céllal

7500 Ft/óra/hétvégén üzleti céllal

 

 

A bérleti díj alanyi adómentes. A minimum bérlési idő 1 óra.

 

Az árak max. 6 fő részvételére vonatkoznak (további résztvevők: 1000 Ft/fő, a pandémia és a kényelmetek érdekében a maximum létszám korlátozott, kérünk benneteket, hogy ezt tartsátok ti is tiszteletben és érdeklődjetek az adott időpont kapcsán erről, köszönjük!) Egy szobatiszta kisállat díjmentesen hozható a fotózásra, további kisállatok: 1000 Ft, max. 3 nagyobb testű és 4 kistestű kedvencet tudunk fogadni.

 

 

Paris

Két egymás melletti, de különálló tér. Együtt és külön-külön is bérelheted.

 

23 négyzetméteres. Kisebb család, gyermek, kismama, glamour, pár fotózásra tökéletes helyszíne.

 

A reggeli és délelőtti órákban a legvilágosabb.

 

Magán jellegű fotózás

5000 Ft/óra/tér hétköznap

6000 Ft/óra/tér hétvégén

 

Üzleti fotózás

7000 Ft/óra hétköznap

8000 Ft/óra hétvégén

 

 

Átjárás a bérleti időn belül a Csarnokba

 

7500 Ft/óra/hétköznap magán céllal

8500 Ft/óra/hétvégén magán céllal

9500 Ft/óra/hétköznap üzleti céllal

10 500 Ft/óra/hétvégén üzleti céllal

 

 

A bérleti díj alanyi adómentes. A minimum bérlési idő 1 óra.

 

Az árak max. 6 fő részvételére vonatkoznak (további résztvevők: 1000 Ft/fő, a pandémia és a kényelmetek érdekében a maximum létszám korlátozott, kérünk benneteket, hogy ezt tartsátok ti is tiszteletben és érdeklődjetek az adott időpont kapcsán erről, köszönjük!) Egy szobatiszta kisállat díjmentesen hozható a fotózásra, további kisállatok: 1000 Ft, max. 1 nagytestű vagy 2 kis/közepes termetű kedvencet tudunk ezekben a terekben fogadni.

 

 

A teljes stúdió

A teljes stúdió bérlésekor tiétek minden tér.

A bérlési időn belül tetszőlegesen jöhettek-mehettek a terek között és természetesen kizárólag ti vagytok a stúdióban ilyenkor.

 

A stúdió észak-keleti tájolású, reggel süt be a nap, ezt követően egyenletes, szórt fényben tudtok dolgozni. A délelőtti órák a legvilágosabbak általában.

 

 

Magán jellegű fotózás

14 000 Ft/óra hétköznap

16 000 Ft/óra hétvégén

 

 

Üzleti fotózás

20 000 Ft/óra hétköznap

22 000 Ft/óra hétvégén

 

 

A bérleti díj alanyi adómentes. A minimum bérlési idő 1 óra.

 

Az árak max. 6 fő részvételére vonatkoznak (további résztvevők: 1000 Ft/fő, a pandémia és a kényelmetek érdekében a maximum létszám korlátozott, kérünk benneteket, hogy ezt tartsátok ti is tiszteletben és érdeklődjetek az adott időpont kapcsán erről, köszönjük!)

 

Egy szobatiszta kisállat díjmentesen hozható a fotózásra, további kisállatok: 1000 Ft, max. 3 nagyobb testű és 4 kistestű kedvencet tudunk fogadni.

 

 

Lépj kapcsolatba velünk

 

A stúdió használatával és a foglalás részleteivel kapcsolatban a "minden a bérlésről" menüpontban tájékozódhatsz.

Kérdéseiddel, kéréseiddel kapcsolatban keress minket bátran az alábbi elérhetőségeinken:

 

+36 20 416 9404 (9:00-18:00 között)

 

berles@rooms-studio.hu

 

(A fotóstúdió címe: 1211 Budapest, Varrógépgyár u. 5.)

 

Időpontot foglalni itt tudsz:

 

Forgatásokra, egyéb eseményekre vonatkozó árakról, valamint a szabad időpontokról is tudsz tájékoztatást kérni.

A fixált időpontot és teret 20 % előleg elutalásával tudod majd biztosítani, ehhez minden részletet elküldünk neked e-mailben.

 

Küld

Köszönjük az érdeklődést. Üzenetedre hamarosan válaszolunk.Sajnos nem sikerült elküldeni az üzeneted. Kérünk, hogy próbáld meg újra vagy hívj minket : +36203907587